Pyhän Andreaksen herättely

Pyhän Andreaksen herättely
Paina kuvaa

30.4.15

Kävijöistä sivuillani

Nainen blogien "takana", tässä Güimarissa
Thor Heyredahlin 100 muistojuhlan
 yhteydessä, Heyrdahlin patsaan vieressä
Katselen välillä tilastoja, jotka kertovat blogieni vierailijoista.

Kaksi blogiani on suomenkielistä ja yksi ruotsinkielinen. Noihin kahteen suomenkieliseen olen kirjoittanut suhteellisen paljon niiden olemassaoloaikana. Ruotsinkielinen on jäänyt paljon vähmmälle huomiolle. 

Kaikenkaikkiaan kävijöitä on ollut näissä kolmessa KanarianSaariin littyvissä blogeissani yhteensä 92876. 

Julkaisin ensimmáisen juttuni lokakuun 31. päivä 2009. blogissa nimeltä KanarianSaaret – Islas Canarias.  Vähitellen totesin, että oli paras erottaa ruoka/viinijutut omaksi blogikseen. Sen tein maaliskuussa 2011.  Ruotsinkielisen Kanarieöarna – Islas Canarias blogin käynnistin kesäkuussa 2010-

Kävijöitä on ollut luonnollisesti Suomesta ja Ruotsista, mutta myös Espanjasta, koska itsekin asun tämän valtion alueella. Mutta se, mikä ihmetyttää on se, että kävijöitä on ollut suhteellisen runsaasti myös USA:sta, Venäjältä, Saksasta, Ranskasta, Ukrainasta, Isobritaniasta, Alankomaista, Iranista. Vähemmän tai satunnaisia kávijöitä olen nähnyt rekisteröiryneen mm. Unkarista, Japanista, Irlannista, Kreikasta, Sveitsistä, Kiinasta, Indenonesiasta, Libanonista, Itävallasta.  Joissain näissä edellämainituista maissa asuu kavereitani ja ystäviäni, mutta ei kaikissa.

Mikähän näitä "ulkomaisia" kävijöitä  kiinnostaa, sitä ihmettelen välillä. Jos he lukevat kirjoituksiani, toivon todella, että "kääntäjät", Google tai Bing saavat aikaan niin tajuttavaa teksktiä, että sen sisältö jää edes suhteellisen selväksi.

Se, mitä olen toivonut, ja toivon edelleen, on palaute. Sitä tulee niin kovin harvoin. En nyt tarkoita kiittelyä, vaan yleensä palautetta, niin ruusuja kuin risujakin.

Loin jossain vaiheessa Facebookiin ryhmän KanarianSaarelainen - Islas Canarias. Sinnekin on alkanut tulla ei-suomenkielentaitoisia henkilöitä. 

Onkohan tämä nyt sitä kansainvälistymistä.
.
Tosi mielenkiintoista kuitenkin.

Voikaa ihanasti ja poiketkaa jatkossakin..

30. huhtikuuta 2015, Gracia Penttinen


4 kommentarer:

Lailan elämää ������ sa...

Terveiset täältä keväisestä Turusta. Olen 30 v vieraillut Canarialla eripituisia jaksoja. Viime talvi jäi väliin ja lomailn Agadirissa. Ei hullumpi kohde sekään. Paljon jäi sielläkin katsomista seuraaviin kertoihin. Olen tosi mielenkiinnolla seurannut sivujasi. Koska tavallinen matkailija ei koskaan saa niin paljon tietoa mitä olet meille välittänyt. Inglesissä oli joku vanhempi opas jonka tapasin kaksi kertaa. Asui myös siellä vakituisesti. Hän oli myös kuin elävä historian kirja saarilta.
Vapputerveisin Laila Silvasti

Gracia Penttinen sa...

Kiitos kiittämästä Leila.. Niin se vain on, että joka paikassa om oma viehätyksensä ja aina jotain kerrottavaa hänelle, joka on kiinnostunut tietämáän.
Hyvää vointia sinulle ja hauskaa vappua.
Gracia

mummeli sa...

Sinun sivujasi on niin ihana lukea, paljon olen niistä tietoa saanut. Aina kun huomaan uutta tulleen ahmin heti kaiken ja toisella lukukerrallasitten jo nautin lukemastani.
Oikein hyvää jatko siellä saarella asumiseesi ja kaikkea hyvää eläääsi.

Gracia Penttinen sa...

Oi kiitos MUmmelin. Ilahdun joka kerran kun kuulen, että joku on ilahtunut...Mieleeni tuli eilen, että oikeastaan voisin jo kysya, onko joku aihe mikä kiinnostaisi... Sanottakoon kuitenkin, että en kirjoita yleensä suurista turistikohteista, koska niistä on jo vaikka minkä kielistä tekstiä, enkä itsekään juokse niissä...Pyramidit Guimarissa taitaa olla ainoa poikkeus, mutta en käy siellä siksi, että se on nykyään jo turistikohde, vaan siksi, että nautin siellä käymisestä.
Hyvää jatkoa sinulle Mummeli, ja koska nyt on toukokuun ensimmäinen päivä, niin toivottelen sinulle oikein ihanaa Vappua, ilman lunta tai lumen keralla...
Gracia