Pyhän Andreaksen herättely

Pyhän Andreaksen herättely
Paina kuvaa

5.9.11

Minusta

päivitetty 26.02.2017

Nimeni on Gracia. 

Tulin Tenerifelle keväällä 1994 osaamatta montakaan sanaa espanjaa. Vähitellen opin kielen ja elämä alkoi helpottua monella tavalla.

Tunnen oloni kotoiseksi kun näen kotilaaksoani, Güímarin laaksoa, ympäröivät vuoret tai auringon nousevan meren takaa aikaisina aamuina.

Nautin siitä, että voin ajaa ylös vuorille kuuntelemaan tuulen suhinaa puissa ja lintujen laulua.
Meri on myös tärkeä osa elämääni. Meri on erilainen joka päivä ja joka hetki, vaikka se on koko ajan sama meri…

Saariston kasvi- ja eläinmaailma on mahtava. Se kertoo Luojan uskomattomasta mielikuvituksesta ja kyvystä saada kaikki toimimaan täydellisesti.

Yliopistotason pohjakoulutukseni Suomesta ja Ruotsista on yhteiskunta- ja taloustieteet, sekä tiedottaminen (TV, radio, lehdistö)

Opinnoistani ja harrastuksistani Kanarian saarilla:

Syksyllä 2005 aloin tutustua aktiivisemmin uuteen maailmaani. Tuloksena oli se, että minusta tuli Kanarian saaristohallituksen auktorisoima Kanariansaarten paikallisopas (suomi, ruotsi, englanti, saksa, espanja)

Olen myös suorittanut Las Cañadas del Teiden kansallispuiston oppaan tutkinnon, ja osallistunut useille La Gomeralla, Garajonayn kansallispuistossa järjestetyille oppaiden kursseille.
Syksystä 2008 lähtien ole perehtynyt aktiivisesti kanarialaiseen viini- ja ruokamaailmaan. Olen osallistunut viinin maistelukursseille ja La Lagunan yliopiston järjestämille kursseille.


Muutaman vuoden ajan olen osallistunut useisiin Tenerifen saarihallinnon maatalousosaston järjestämiin käynteihin saarihallinnon erilaisilla tutkimus- ja koetiloilla.

Viimeisin tutusmiskohteeni kasvimaailmassa on Tenerifellä kasvava Moringa oleifera puu ja siitä saatavat erilaiset tuotteet. Moringa kiinnostaa minua myös siitä syystä, että sen avulla voidaan mm. palauttaa maa viljelyskuntoon ja puhdistaa vettä. Olen ostanut muutamia puita kotilaaksossani olevasta yrityksestä. Kotonani kasvaa kuusi siemenestä kasvattamaani puuta, joiden kehitystä seuraan, ja joiden lehtiä käytän. Viimeisen vuoden aikana olen opastanut lähinnä suomen- ja ruotsinkielisiä ryhmiä, mutta myös espanjankielisiä moringatilalla, MoringaParkissa.

Kuulun Santa Cruzin luonnontieteellisen museon ystäviin.  Olen kiertänyt  heidän asiantuntijoidensa johdolla sekä kallioilla että rotkoissa tutkimassa esim. saaren geologiaan liittyviä asioita. Santa Cruzin kulttuuriyhdistyksen kanssa olen tutustunut mm. kaupungin erikoisiin rakennuksiin ja niiden historiaan. 

Gracia 

5 kommentarer:

ookke kara sa...

Olen erittäin mielenkiinnolla ja kiinnostuneena lukenut blogiasi. Sinulla on paljon asiantuntemusta. Meitä on muutama todellisia Teneriffan ystäviä, jotka jopa tapailemme toisiamme täällä kotosuomessa ja siellä Puertossa. Oikein paljon terveisiä sateisesta Porista.

Gracia Penttinen sa...

Kiitos Ookke, kiva kun viihdytte ja kiitos terveisista. Gracia

Tuula Penttinen sa...

Mielenkiitoisia juttuja olet tehnyt, kiitos! Olen vain kerran joskus 80-luvun lopulla ollut Puerto de la Cruzissa. Olet avannut paljon kiinnostavamman Teneriffan, kuin matkaesitteet konsanaan :)
Odotan jo tapaamistamme
Tuula

Tuula Penttinen sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Arctopolis sa...

¡Hola Gracias!

Olen vasta toista pitkää talvea Teneriffalla ja nyt löysin blogisi. Turismi ei kiinnosta mutta luontoyhteyden löytäminen sitäkin enemmän. Viime talvena etsin kamalimmat polut Los Gigantesin ylämaastosta ja nyt Las Aguasista käsin muita paikkoja.
Haluaisin kovasti löytää Neitsyt Marian ilmestymisen luolan Los Realejoksesta. Voitko neuvoa tarkemmin sinne tien?
Jos viitsit vastata, mieluiten sähköpostilla arto.ymmi@icloud.com.

Ystävällisesti Arto Ylinen
a 28/4 San Juan de la Rambla:n asukki