Pyhän Andreaksen herättely

Pyhän Andreaksen herättely
Paina kuvaa

22.11.12

Kohtauspaikkoja – Finca La Alberca Güimarin laaksossa

 Päivitys maaliskuu 2018... Tila on myyty toiselle omistajalle

Keväällä 2012 kävin pari useita kuukausia kestäviä lääkekasvien tunnistamis- ja käyttökursseja Güímarissa. Asiasta innostunutta väkeä oli enemmän kuin kursseille mahtui, suurin osa naisia. Samalla elämääni tuli uusia tuttavuuksia ja uusia kokemuksia. Eräs näistä uusista tuttavuuksista oli Elena Morin Rodriquez.

Vähitellen tutustuin Elenan ja hänen miehensä Carloksen tilaan, Finca La Alberca, joka sijaitsee Güímarin laaksossa.

He ostivat muutamia vuosia sitten tämän tilan, joka silloin oli ”rähjäkunnossa” ja alkoivat korjata rakennuksia ja puutarhaa. Vuosien mittaan he kokeilivat myös mitä puutarhassa kasvaisi ja mitä tilalla voisi tehdä. Molempien työpaikat olivat lakkautetut ja nyt he olivat ihan ”omillaan”.

Vähitellen ideat alkoivat muotoutua. Talon alakertaan rakennettiin tila, jota voitaisiin käyttää erilaisiin kokoontumisiin ja kursseihin. Elena järjesti ystäviensä kanssa erilaisia toimintoja lapsille, mm. nukketeatteria.

Saippuaa ja shamppoota
Ensimmäinen aktiviteetti, johon osallistuin tilalle oli saippuan, shamppoon ja ihovoiteiden valmistamiskurssi.  Sen vetäjä oli 25 vuotta  kosmetologina työskennellyt Elena Torrez Machin.  Hän oli vuosien mittaan nähnyt, miten erilaiset kemialliset lisäaineet aiheuttivat vakaviakin terveydellisiä ongelmia käyttäjilleen. Nykyään hän on jättänyt kosmetologin työt: Elena kutsuu itseään käsityöläiseksi. Hän on siirtynyt täysin luonnollisten raaka-aineiden käyttöön,  valmistaa itse voiteensa ja opettaa muillekin niiden tekemistä. Elena Torrezin voi tavata sunnuntaisin Güímarissa samaan aikaan kun viljelijöiden vihannestori on avoin.

Joskus silloin, kun vielä asuin Tukholmassa, kävin 4 vuotta kestäneen vaihtoehtohoito koulutuksen. Siihen kuuluivat myös shamppot ja saippuat. En vain koskaan ehtinyt tekemään mitään, mutta into säilyi. Nyt löytyi paikka, missä niitä tietoja voi käytännössä kokeilla ja opetella lisää.


Salattuja aarteita on monia
Güímarin laaksossa ja Tenerifellä on monia tälläisia paikkoja, joissa voi harrastaa, tavata samanhenkisiä ja oppia uusia asioita. Näistä paikoista ei ole olemassa mitään yhtenäistä luetteloa. Ne on opittava tuntemaan ja löytämään.


Finca La Alberca on yksi näistä salatuista aarteista. Jos joku innostuu ajatuksesta tutustua paikkaan, vuokrata tiloja kavereiden tapaamista tai kurssin järjestämistä varten, voi Elenalle  kirjoittaa. Tiedän, että hän osaa jonkinverran englantia. Mutta autan mielelläni tarvittaessa, koska olen sitä mieltä, että jos haluaa tutustua saareen, on hyvä tutustua sen ihmisiin ja tavallisten ihmisten ”paikkoihin”.


Finca La Albercan kotisivut. Näillä sivuilla on paljon valokuvia rakennuksesta ja sen ympäristöstä

Tässä valmistellaan ristiäisjuhlia
Marraskuu 2012 ©Gracia Penttinen

Inga kommentarer: