Pyhän Andreaksen herättely

Pyhän Andreaksen herättely
Paina kuvaa

4.9.11

Terveisiä Pinolerestä

Kansanmusiikkia, pitsiliinoja, instrumenttejä. miesten ja naisten kotona käytettyjä työkaluja. Perinteisiä vaatteita, moderneja hartihuiveja, leivonnaisia, kirjoja, ja tungosta.

Viikonvaihteen aikana La Orotavan laakson ylärinteillä oli liikennettä. Vuotuinen Pinoleren käsityönäyttely keräsi varmaan tuhansia kävijöitä. Tämä näyttely oli järjestyksessä jo 26.
Ostin punaisesta puusta - nimi ei selvinnyt vaikka kysyin- tehdyn kapustan. Toinen ostokseni oli lusikka, jonka lusikkaosa oli simpukan kuori - kuten joskus ennen...


Puhuin nahkapusseja valmistavan herran kanssa. Hän teki pienten vuohien nahkasta pusseja, joita ennen käytettiin gofion säilyttämiseen ja kuljettamiseen. Juttelin naisen kanssa, joka myi koristeellisia vuohenjuuston alustoja. Simpukkalusikan tekijä valmisti myös ruukkuja. Nämä simpukkalusikat ovat itse asiassa, ja onneksi, kierrätyksen tulosta. Ihmiset syövät näitä lapas-simpukoita ja kuoret jäävät kiertoon. Nämä simpukat ovat suosittuja ja nykyään niiden kerääminen on säännösteltyä ja siihen tarvitaan lupa (tai ainakin tarvittaisiin.)..

Mielenkiintoinen päivä vanhassa ympäristössä, missä tavallisesti on etnografinen museo. Alue on vanhaa guanchiasutusta ja siellä on erityinen kävelyreitti. Yritin ottaa reittikartasta kuvaa, mutta tulin äkäisesti poishätistetyksi. Olisi pitänyt pyytää kirjallinen lupa kuvien ottamiseen. Informaatio oli pääsylipun kääntöpuolella ja huomasin sen vasta kotona, kun olin heittämässä sitä pois.

Syyskuu 2011, Gracia Penttinen 

Kaikki oikeudet pidätetään. Osittainenkin lainaaminen ilman tekijän kirjallista lupaa kielletty tekijänoikeuslainsäädännön mukaisesti.

1 kommentar:

mummeli sa...

Kiitos taas ihanasta kirjoituksestasi! On varmasti mahtava käydä noissa paikallisissa tapahtumissa paikallisten asujien joukossa!
Terveiset syksyisestä Suomesta.