La Orotavassa sijaitseva Victorian puutarha ja sen huipulla oleva mausoleumi on kaikista selvin symboliikaltaan ja rakennustavaltaan.
Puerto de la Cruzin Gran Hotel Taoron suunnitellut arkkitehti oli sama kuin La Orotavan mausoleumin suunnittelija, ranskalainen vapaamuurari ja arkkitehti Adolpe Coquet. Tosin Hotelli Taoron nykyisessä ulkoasussa ei juuri ole muistoja tästä menneisyydestä.
Santacruzilaisen Plaza Weylerin suihkulähde ja käytävien koristelut edustavat mielestäni selvästi vapaamuurarisymboliikkaa.
Santa Gruzissa García Sanabrian puistossa on neljä patsasta, neljä naishahmoa, jotka mielestäni liittyvät tähän symboliikkaan. Tosin en ole saantu vahvistusta nïlle arvailuilleni, joten ne on luultavasti syytä jättää vain olettamukseksi.
Puiston hotelli Menceyn läheisessä nurkassa on istutelma, jossa neljä palmua ikään kuin muodostavat temppelin nurkkaukset ja niiden keskellä, missä vapaamuuraritemppelissä yleensä on ”yleisön” paikka, sijaitsee maya intiaanien pyhä Ceiba puu. Tämän puidenistutustavan "vapaamuurariudesta" puhui puistovierailua vetänyt opas. Tosin hän totesi sen olevan myös arvelutasolla, olkoonkin, että hän oli kuullut puhuttavan asiasta.
Ceiba puuta palvotaan edelleenkin erityisesti Guatemalassa. Se yhdistetään suureen vedenpaisumukseen joka vei mukanaan Keski-Amerikan ensimmäiset kulttuurin perustajat Itzamnan ja Ixchelin. Joidenkin käsitysten mukaan tämä tarina taas liittyy siihen, että mayat olivat sitä mieltä, että heidän esi-isänsä olivat peräsin suurelta saarelta Atlantin valtameressä.
Jotkut tutkijat arvelevat, että Güimarin pyramidit rakennutti aikoinaan vapaamuurari. Chaconan maatila, alue millä pyramidit sijaitsevat, oli 1850-luvulla vapaamuurarin omistama. Pyramidit ovat suunnatut kesä- ja talvipäivän seisausten mukaisesti. Nämä seisaukset olivat tärkeät vapaamuurareille, samoin kuin evankelista Johannes, joka puolestaan liittyy kesäpäivän seisaukseen.
Tosin on syytä tietää, että pyramidien synnystä on olemassa muitakin teorioita.
Päivitys heinäkuussa 2018
Siitä kun kirjoitin ylläolevan jutun, on jo kulunut vuosia. Sen jälkeen olen vaeltanut pitkin saarta ja saaristoa ja todennut noita symboleja olen hieman joka puolella.
Sellaisia jokaisen nähtävillä olevia symboleeja ovat tietyt rakennukset, ei pelkästään vapaamuuraritemppeli Santa Cruzissa. Muutamia vuosikymmeniä sitten Tenerifelle rakennettiin paljon mm. hallintorakennuksia ja julkisia rakennuksia. Useiden arkkitehti oli granadillalainen José Enrique Marrero Regalado. Hän oli vapaamuurari. Hänen kättensä jälki näkyy mm. Santa Cruzin kauppahallissa ja Candelarian basilicassa. Basilican alttarin seinämaalauksen tekijä, José Aguíar oli myös vapaamuurari, joten taulussa on vapaamuurarisymboliikka. On vain osattava katsoa. Alttariseinässä on mm. jotain aivan asiaankuulumattomia juttuja, ja ne ovat juuri niitä vapaamuurari-ideologiaan kuuluvia symboleja.
Asiaan liittyviä kuviani
Joulukuu 2009, © Gracia Penttinen. Artikkelin vapaa jakaminen on sallittu, niin kauan kuin sen teksti säilytetään kokonaisuudessaan ja sisältöä muuttamatta, ja jos sen kirjoittaja - Gracia Penttinen - ja tämä blogisivu mainitaan
1 kommentar:
Hei taas!
Tapasimme viime vai toissa vuonna minä olen - messuilla. Minä olin se tyttö/nainen eturivissä joka kyseli Atlantiksesta. ;)
Ajattelin kysäistä voitko kertoa minulle hieman mitä minun kannattaisi käydä katsomassa Gran Canarialla, missä olisi voimakkaita energia paikkoja?
Ajattelin kertoa näistä Vapaamuurari teksteistäsi miehelleni kun kohta pääsemme saarille. Hän nimittäin on nykyaikainen vapaamuurari.
:) Voit tulla katsomaan minua omassa blogissanikin. niinac.blogspot. :)
Kiitos jo etukäteen.
Skicka en kommentar