Pyhän Andreaksen herättely

Pyhän Andreaksen herättely
Paina kuvaa

19.12.10

Ylistyslauluni Las Cañadas del Teidelle

Kun aikoinaan tulin Tenerifelle, löysin melkein välittömästi bussireitin Las Cañadaksen maisemiin. Vuosien mittaan olen hankkinut oman auton ja viettänyt siellä paljon aikaa. Joskus olen kävellyt puistossa, ja joskus vain meditoinut. Joskus olen seurannut hämähäkkiä kun se kutoo verkkoaan ja jää odottamaan saalistaan. Joskus olen ollut hiljaa ja katsellut pientä sinistä lintua, joka näyttäytyy erittäin harvoin. Keväinen kukkaloisto vaatii käymään vähintään kerran, pari viikossa seuraamassa kehitystä. Pari vuotta sitten, kun Retamien kukinto oli vähäistä, kävin usean kerran, koska aina pelkäsin, etten ehtisi näkemään kukkia ja haistelemaan niiden huumaavaa tuoksua.

Jokaisella vuodenajalla ja jokaisella vuorokaudenajalla on omat ilmaisunsa, ”kasvonsa”. Pilvien liike taivaalla tekee maisemasta aivan erinäköisen kuin se oli hetkeä aikaisemmin.

Talvella satava lumi nostaa vuoren näkyviin entistä juhlavampana taivasta vasten. Ja näkymät ylhäältä rinteeltä katsottuna ovat todella katsaus saariston kauneuteen.

Auringonnousun tai -laskun maalaama taivaanranta salpaa hengen ja antaa syvän pyhyyden kokemuksen. Alueella tähtitaivasta katsellessaan voi todella tuntua olevansa osa suurta maailmankaikkeutta.

Joidenkin vuosien aikana olen myös paneutunut opiskelemaan aluetta historiallisesta ja arkeologisesta näkökulmasta, eli käynyt La Lagunan yliopiston järjestämillä kursseilla ja kuunnellut eri asiantuntijoiden luentoja. Olen myös kuunnellut geologeja, kasvitieteilijöitä, eläintieteilijöitä ja monia muita.

Lokakuussa Espanjan ympäristöministeriö järjesti yhteistyössä Kansallispuiston henkilökunnan kanssa kurssin. Viikon aikana Las Cañadaksen Kansallispuistoa pohdittiin niin maailmanlaajuisesti kuin aivan yksityisten hämähäkkien tasolta, unohtamatta alueeseen sisältyvää lainsäädäntöä tai reittien läpikäyntiä.

Lopputuloksena kohdaltani on se, että selvisin kokeissa ja sain yhden diplomin lisää pöytälaatikkooni. Tämä diplomi oikeuttaa minut opastamaan omia ryhmiä Kansallispuiston alueella, ja on erittäin mainio lisä aikaisemmin hankkimaani Kanarian saariston oppaan pätevyyteen.

Joulukuu 2010   © Gracia Penttinen. Artikkelin  vapaa jakaminen on sallittu, niin kauan kuin sen teksti säilytetään kokonaisuudessaan ja sisältöä muuttamatta,  ja jos sen kirjoittaja - Gracia Penttinen - ja tämä blogisivu mainitaan


Inga kommentarer: